Op het forum kun je praten over onderwerpen als moestuinieren, kamperen en vakanties, wonen en werken in de natuur, duurzaamheid, slow-living en vele andere onderwerpen. Ook vind je hier onze evenementen of kun je zelf een evenement aanmaken. Zo maken wij onder andere regelmatig wandelingen in mooie natuurgebieden, gaan we het water op met een sup of kano, bezoeken wij pluk- en moestuinen, bespreken we de meest interessante boeken, worden er crea-bea avonden georganiseerd of trekken wij er op uit om al het natuurschoon op de gevoelige plaat vast te leggen.

In het gedeelte van de E-learning Natuurschool vind je diverse cursussen die je op je eigen tempo kunt volgen. Zo vind je er momenteel de cursus 'Het bos!' Deze cursus is in samenwerking met Staatsbosbeheer voor Natuurdromers ontwikkeld en staat volledig in het teken van onze prachtige bossen. Wil jij graag leren hoe bossen zijn opgebouwd, hoe je bomen kan herkennen of welke rol jij kunt spelen bij het behoud van onze bossen? Dan zit je bij deze cursus helemaal goed! Ook vind je hier de stekcursus. In deze cursus leer je in 6 lessen wat stekken is, waarom mensen het doen en wat het verschil is tussen zomerstekken en winterstekken. Natuurlijk laten we je daarna zien hoe je dit zelf in de praktijk kunt brengen.

Dit gedeelte is nog in ontwikkeling en wij hopen de komende tijd meer interessante cursussen toe te kunnen voegen.

Sommige leden wonen in een tiny house of een campervan, of zijn juist bezig met het verduurzamen van hun huis. Anderen wonen in de stad en tuinieren op hun balkonnetje van een paar m2 of dromen van een boshuisje. Weer anderen werken in de natuur, zijn enthousiast vogelaar of leggen hun eigen voedselbos aan. We streven allemaal onze dromen na en genieten intens van al het moois van en uit de natuur.

Wat is Natuurdromers?

Wie zijn de Natuurdromers?

Dit is een online community voor mensen die zich bezig houden met én genieten van de natuur.
De community bestaat uit een forum en een e-learning gedeelte, de E-learning Natuurschool.

We zijn een diverse groep (veelal) jonge mensen met allemaal een hart voor onze natuur, die graag in contact komen met gelijkgestemden en hun kennis met elkaar willen delen.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? 

Mail dan naar info@natuurdromers.nl