Gi-ga-groen(e) boeken

Laat je inspireren

Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is Gi-ga-groen. Een thema dat absoluut aansluit bij Natuurdromers. Dat er zich ook flink wat leesliefhebbers onder ons bevinden, bewijzen de diverse boekenclubjes die inmiddels zijn ontstaan. Kortom; de hoogste tijd om eens een aantal "groene" (lees)boeken op een rijtje te zetten!

    Deel jij ook graag jouw verhaal of initiatief?  Stuur een mail naar info@natuurdromers.nl
Een leven op onze planeet - David Attenborough

Een boek geschreven door 's werelds bekendste bioloog en filmaker, David Attenborough, kan natuurlijk niet ontbreken op deze pagina. Als je ook zo onder de indruk bent van zijn documentaires, dan is dit boek zeker het lezen waard.

In dit boek, dat tevens een interessant autobiografisch gedeelte bevat, beschrijft hij 'een leven op onze planeet'. Hoe dit was, hoe dit is en hoe het er vermoedelijk uit zal komen te zien als wij op deze manier met onze planeet om blijven gaan. Ook draagt hij diverse oplossingen aan om het tij te kunnen keren, maar dit moet wel snel gebeuren om onze wereld te redden.

Een indrukwekkend, confronterend en intrigerend boek!

Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Het eerste boek, dat werd gelezen in de eerste Natuurdromers boekenclub. Het verhaal speelt zich bijna geheel af in, en rondom, de moerrassen van North Carolina. Beide een goede reden om dit boek op deze pagina te vermelden.

Kya moet zich al jong in haar eentje zien te redden in het moeras. De natuur is haar leerschool en ze tekent graag. Op een dag  ontmoet ze Tate, die haar leert lezen en haar een ander soort leven laat zien. Ook leert zij Chase kennen. Hij wordt later dood in het moeras aangetroffen. Er ontstaat een zoektocht naar de moordenaar waarbij de verdenking al snel op Kya valt. 

Een atypische, meeslepende "thriller" met een romantische ondertoon.

Het herdersleven - James Rebanks

Als je dit boek hebt gelezen, is de kans groot dat het bezoeken van het Lake District in Engeland op je "to do"-lijstje komt te staan. De wijze waarop het verhaal wordt verteld maakt dat je de omgeving wilt leren kennen, de rust wilt ervaren en de sfeer wilt proeven.

Met dit autobiografische boek geeft James Rebanks je, zoals hij zelf aangeeft, een inkijkje in een manier van leven die aan het verdwijnen is. Het leven als schaapsherder op een boerderij. Hij neemt je mee op zijn tochten door de diverse seizoenen  en laat je écht ervaren hoe het leven er op het Engelse platte land uitziet. Niet geromantiseerd, maar daadwerkelijk hoe het is.

Een schitterend en gedetailleerd boek dat maar moeilijk weg te leggen is.