DANIËLLE KEUNING

Laat je inspireren

Naar het buitenland

Eens in de zoveel tijd gaat Daniëlle op expeditie naar het buitenland met andere fotografen. Het geeft prachtige ontmoetingen met een ander soort natuur. Zo passeren bijvoorbeeld de koninginnenpage in Hongarije, de laplanduil in Finland of het Noorderlicht in Noorwegen de revue.Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de verhalen van andere Natuurdromers? In deze rubriek gaan wij in gesprek met Natuurdromers over hoe zij zich bezighouden met én genieten van de natuur. In dit artikel vragen we Daniëlle het hemd van het lijf. Ze is al jaren fervent natuurfotograaf en vertelt jullie meer over haar grootste passie.

‘Midden in de nacht, om half 2, gaat bij Daniëlle de wekker. In alle vroegte vertrekt ze richting de Oostvaardersplassen, met maar één doel.. het vastleggen van de ijsvogel. Al jaren droomt ze ervan om deze vogel van dichtbij vast te leggen. En ja, daar moet je wat voor over hebben. Na negen uur wachten in een vogelhut leek het moment daar te zijn. Het blauw gevederde vogeltje liet zich zien, heel kort en half verstopt tussen de bosjes. Door haar telelens staat ze nu oog in oog met de ijsvogel, lang genoeg voor de perfecte shot. Het was het wachten waard.’ 

Ja, welkom in het leven van een natuurfotograaf. 

Hoe het allemaal begon

Daniëlle groeit op in een klein dorpje op het platteland, in het noorden van Groningen. Samen met haar hond Jacky of op de skeelers is ze hier veel buiten te vinden. Haar liefde voor natuur ontstond tussen de open landschappen en dichtbij de zee. Het begon allemaal met een compact camera waarmee ze bloemen en vlinders in de tuin ging fotograferen. Inmiddels is de compact camera een stukje groter geworden, oftewel een letterlijk uit de hand gelopen hobby. Urenlang struint Daniëlle door natuurgebieden op zoek naar mooie momenten en prachtige plekken om vast te leggen. Ze plaatst de een na de andere fantastische natuurfoto op haar Instagram en haar website.Mee op pad

Het blijft iedere keer weer spannend wat er voor de lens verschijnt. Het liefst gaat ze spontaan met het haar camera op pad: ‘Juist op die momenten kom ik de mooiste dingen tegen’. Enthousiast vertelt Daniëlle hoe ze tijdens een rondje fietsen een velduil voor haar zag opdoemen, die keurig op een  paaltje bleef zitten. Een zeldzame verschijning in Nederland. Of die keer dat een vos in een bos in 

Het blijft iedere keer weer spannend wat er voor de lens verschijnt. Het liefst gaat ze spontaan met het haar camera op pad: ‘Juist op die momenten kom ik de mooiste dingen tegen’. Enthousiast vertelt Daniëlle hoe ze tijdens een rondje fietsen een velduil voor haar zag opdoemen, die keurig op een  paaltje bleef zitten. Een zeldzame verschijning in Nederland. Of die keer dat een vos in een bos in Groningen voor haar uitliep. Het was hartje zomer en het roofdier liep gewoon voor haar uit het pad af. Maar het kan ook dichter bij huis. Vanuit haar eigen keukenraam kijkt Daniëlle uit op een tuin die bezocht wordt door allerlei interessante vogels, zoals groenlingen, putters en sperwers. Afgelopen zomer zag ze zelfs een ransuil zitten midden in de tuin. Hoog vanuit de boom observeerde de uil wat er allemaal in de tuin gebeurde en vice versa. Dit leverde prachtige beelden op. 

Verliefd op Nederland

Haar foto’s blijven niet onopgemerkt. Een aantal van haar foto’s vind je terug in het boek ‘Verliefd op Nederland’ van het reisblog WeAreTravellers. Daarnaast heeft ze meerdere keren haar foto’s tentoongesteld aan het publiek  in een atelier en in een bezoekerscentrum van het Groninger landschap.

Deel jij ook graag jouw verhaal of initiatief?  Stuur een chat berichtje naar Bart 
Ben je nieuwsgierig geworden naar meer foto’s van Daniëlle? Check dan haar                     of                         , waar ze regelmatig prachtige foto’s post.  Wil je graag meer weten over fotografie, heb je vragen over haar camera of bepaalde instellingen of ben je benieuwd naar meer verhalen van Daniëlle? Stel al je vragen aan haar in het topic           op het forum van Natuurdromers.

Heb jij ook een mooie natuurfoto? We organiseren deze maand een winactie waarbij je je mooiste foto kunt uploaden op het forum. Daarmee maak je kans op het prachtige boek van (de voor jouw misschien wel bekende instagrammer) Emilie Ristevski. 
Ze is een groot natuurliefhebber en dat zie je ook terug in haar foto’s. Het liefst fotografeert ze roofvogels en uilen, maar ook insecten, bloemen, wilde dieren,  landschappen... alles komt voorbij. ’Ik kijk gewoon wat ik tegenkom, dan blijft het altijd een verrassing. Soms kom je ook niets tegen, maar dan ben je alsnog lekker buiten geweest’.

Groningen voor haar uitliep. Het was hartje zomer en het roofdier liep gewoon voor haar uit het pad af. Maar het kan ook dichter bij huis. Vanuit haar eigen keukenraam kijkt Daniëlle uit op een tuin die bezocht wordt door allerlei interessante vogels, zoals groenlingen, putters en sperwers. Afgelopen zomer zag ze zelfs een ransuil zitten midden in de tuin. Hoog vanuit de boom observeerde de uil wat er allemaal in de tuin gebeurde en vice versa. Dit leverde prachtige beelden op. 

Als je door haar website en tijdlijn scrollt denk je dat ze alles zo ongeveer wel heeft vastgelegd. Maar niets is minder waar. Daniëlle heeft nog zeker een lijstje met dieren die ze heel graag wil vastleggen. De papegaaiduiker staat bovenaan. En als ze dan weer negen uur moet wachten is dat uiteraard geen probleem. 

websiteInstagram