Laat je hier inspireren door andere Natuurdromers...

De verpakkingsvrije winkel van Fobe

19 januari 2022

Fobe runt een blog, een zero waste webshop en opende in september 2021 haar eigen verpakkingsvrije winkel. In deze blog vertelt ze meer over zichzelf en wat ze leuk en minder leuk vindt aan het zelfstandig ondernemen.

Meer over fobe

Wonen in een Yurt

24 november 2021

Guusje ging op zoek naar een manier van leven waarbij ze zoveel mogelijk zelfvoorzienend kon wonen. Ze verhuisde vanuit Utrecht naar een klein dorpje verderop en kocht haar eigen yurt . In deze blog vertelt ze over het wonen in haar ''levend huis''.

Meer over Guusje

Off-grid met een camper

25 september 2021

Kas en Anja zegden hun huur op, kochten een camper en vertrokken voor 8 maanden naar Scandinavië. In hun oldtimer en met hun hond trokken ze door de uitgestrekte bossen van Zweden en ongerepte natuur in Noorwegen. In deze blog lees je over alle avonturen en delen ze prachtige foto's die ze onderweg maakten.

Meer over Kas en anja

Boswachter Vera

9 augustus 2021

Vera werkt als boswachter op de Zuid-Hollandse eilanden en  geniet enorm van de natuur die ons eigen landje te bieden heeft. ''Ik vind onze natuur zó mooi en wil dat heel graag delen met zoveel mogelijk andere mensen''. In deze blog vertelt ze hoe ze dit doet en er tegelijkertijd zorgt dat de natuur daar niet onder lijdt.

Meer over Vera

Wonen op 16m2

7 juni 2021

Koen en Mathilde, alias buiten familie, besloten anderhalf jaar geleden om een tiny house te bouwen. Inmiddels wonen ze 9 maanden in hun eigen huisje, volledig zelf gebouwd van natuurlijke materialen, samen met hun zoontje Finn. Op dit moment maken ze plannen om naar Scandinavië te vertrekken om daar hun droom na te jagen: zelfvoorzienend leven in de natuur.

Meer over Buiten familie

900 kilometer hiken

6 mei 2021

Vijf jaar geleden stond Josien aan het startpunt van een 900 kilometer lange trail. 23 jaar oud, 20 kilo bagage op de rug en helemaal alleen. Vier maanden zou de reis gaan duren. In deze blog lees je alles over de hoogte- en dieptepunten.

Meer over Josien

Moestuinieren

29 April 2021

Kim Nelissen, alias Moesmeisje, heeft 3 kleine moestuintjes in Utrecht: eentje in potten en bakken in haar stadstuintje en 2 in buurttuinen. In totaal verbouwt ze daar maar liefst 30 verschillende groenten, fruit en kruiden. 

Meer over KIM

Door Kim Nelissen

Slow living

5 april 2021

Zes jaar geleden verhuisde Eva van de stad naar het platteland. Nu heeft ze haar eigen moestuin, hangbuikzwijntjes en droomt ze van een pluktuin. Ze werkte eerst als psycholoog, maar maakte de overstap naar een fulltime leven als fotograaf en schreef in de coronazomer haar eerste boek over slow living.

Meer over Eva

Pluktuinieren

8 maart 2021

Toen Jennita twee jaar geleden van hartje Utrecht naar het dorpje Doorn verhuisde had ze nooit verwacht dat haar leven er nu zo anders uit zou zien. Twee jaar later is zij expert pluktuinieren. Ze schreef er een boek over en breidde haar tuin uit van 75m2 naar maar liefst 700m2. 

Meer over Jennita

Natuurfotografie

3 februari 2021

Al 10 jaar is fotografie haar lust en haar leven. Ieder vrij moment is Daniëlle Keuning buiten te vinden op zoek naar vogels, vlinders, bloemen en insecten. Inmiddels heeft ze een enorm portfolio aan foto's en heeft ze prachtige verhalen over wat ze meemaakte tijdens die zoektochten.

Meer over DaniËlle